zaterdag 25 mei 2013

Bricked Wall

Bricked Wall

Vandaag is het mijn beurt om een creatie te plaatsen op het Stampin Up Inspiratie BlogGebruikte materialen:
Cardstock Very Vanilla, River Rock.
Inkt: Rover Rock, Lucky Limeade, Melon Mambo, Regal Rose.
Stempels: Tiny Tags, Itty Bitty Bits, Field Flowers.
Gereedschap: Embossingfolder Woodgrain, Jewelry Tag Punch, Itty Bitty Shapes Punch, Stampin Dimensionals.
Embellishments: Designer Builder Brads, Artisian Embellishments Kit.


Vandaag laat ik jullie een leuke techniek zien die ik tegenkwam op internet. Namelijk het maken van een muurtje.
Voor de basis van de kaart heb ik Very Vanilla gebruikt en de maat is 10 x 30 cm, en gevouwen op 15 cm. Je hebt nu de standaard maat kaart.
Daarbovenop heb ik een stuk cardstock van 9,5 bij 14,5 cm van River Rock geplakt. Deze heb ik eerst geembossed met de embossingfolder Woodgrain alvorens hem op te plakken.

Vervolgens heb ik uit cardstock Very Vanilla 2 x een stuk van 7,5 bij 12 cm gesneden. Eentje leg je even weg en dient straks als basis om de onderdelen op te plakken.

Op het andere stuk stempel je jou afbeelding. Ik heb hier Field Flowers gebruikt, één van mijn favoriete stempels. :)
Nadat je de afbeelding gestempelt hebt, ga je stroken snijden om de stenen te kunnen maken.Mijn stroken zijn 1,3 cm breed.
Zorg dat als je de stroken gesneden dat je ze op volgorde laat liggen anders wordt het straks een gepuzzel.

Nu ga je deze stroken strook voor strook snijden in stenen, maar zorg ervoor dat je de eerste strook eerst afmaakt voordat je de volgende pakt. Zorg dat je bij elke volgende strook die je snijd de stenen ook verspringen, want daardoor krijg je dat muurtje.
Nadat je de eerste strook in stenen gesneden hebt bewerk je de randjes stuk voor stuk met inkt. Dit geeft straks de diepte en het steen effect.

Als je de eerste strook met stenen klaar hebt plakt je die op het stuk cardstock van 7,5 bij 12 cm dat je weg gelegd had.

Zo werk je alle stroken om de beurt af en plak ze onderelkaar op het cardstock.
Ik heb daaarna nog een keer de bloemen extra gestempeld en uitgeknipt en daarna met 3d foam bovenop de afbeelding opgeplakt. Zo krijg je meer diepte.
Onderaan heb ik nog een lintje uit de Artisian Embellishments kit bevestigd met daarnaast een designer builder brad. De afbeelding die op de brad zit komt van de Itty Bitty Bits stempelset.
Naast de brad zit een klein tagje dat ik uitgeponst hebt met de Jewelry Tag pons, de afbeelding die daarin zit komt uit de stempelset Tiny Tags.


Ik hoop dat jullie deze techniek ook eens uit gaan proberen, hij is wel tijdrovend maar erg leuk om te doen. :)

Groetjes Rosalien

1 opmerking:

Yvon van Heugten Doensen zei

En dat het een werk is gewest dat muurtje kan ik zien want vandaag kreeg ik deze mooie kaart in de bus, met ene bestelde stempel.

Onwijs bedankt Rosalien