zondag 23 juli 2017

Thailand Deel 6 het zit erop!

Vandaag alweer de laatste dag in Thailand. Morgen vertrekken we weer naar huis. Wat vliegt de tijd.
Voor vandaag staat het Phuket Heritage and Shopping op het programma en als afsluiter vanavond een groot feest.

We verzamelde ons om 9 uur bij de receptie waar we met de bus eerst naar de Wat Chalong Tempel gingen. De mooiste Tempel van Phuket.
Hier waren wij eerder deze week ook al geweest en toen waren we te laat om de Tempel van binnen te zien. Nu was hij open.
Wat is hij mooi, hij staat vol met gouden beelden en mooie muurschilderingen.
Hier een aantal foto's hoe het er van binnen uit ziet.Je kon een paar verdiepingen bezichtigen en bovenaan had je een mooi uitzicht over de omgeving en keek je uit op de Big Budha hoop op een berg.
Als je goed kijkt zie je bovenop de berg een witte Boedha.
Hierna vertrokken we richting Hügels Khao Rang waar een schitterend uitkijkpunt is.
Eenmaal daar aangekomen kwam iemand deze duizenpoot tegen. Wat een kanjer....brrr...Vervolgens gingen we de trappen op voor het uitzicht. Wauw!! Wat mooi!
Zie je ook hoe mooi het water is?
Dit zijn echt foto's die je tegen komt op ansichtkaarten en puzzels.Deze foto vindt ik schitterend. ;)


Toch ook maar eens een selfie geprobeerd....hihihi....
Hierna vervolgde onze reis zich naar Kap Promthep een parelfabriek.
Hier hebben we met z'n allen een pitstop gemaakt en zijn naar de koffiecorner gegaan voor een bakkie. Niemand had interesse om parels te kopen.
Achteraf bleek dat dit het shopping gedeelte was en de Heritage bleek de geschiedenis te zijn die de reisleider in de bus vertelde. Dat was iets minder maar ala....

Eenmaal op het resort hebben we ons opgefrist en hebben nog even een spelletje gespeeld en toen was het tijd voor het avond gedeelte.
Met bussen werden we naar de locatie gebracht. Deze bevond zich bij de Bue Elephant in Phuket.


Hier werden we al klappend, dansend, in Thaise stijl en met muziek ontvangen. We kregen een armband gemaakt van bloemen om en even verderop een drankje aangeboden.
Daarna kon je aan een Thais buffet aanschuiven, winkelen voor Thaise souvenirs of met de olifant op de foto.
Hieronder volgen foto's van deze avond.

Ons ontvangst. :)

De armband was zo gaaf gemaakt. Echt een kunstwerkje.Zo mooi zoals de meisjes in stijl verkleed waren.En een heerlijk fris en koel drankje. :)
En natuurlijk even met Shelli en haar man op de foto.Ons uitzicht vanaf de tafel. rondom de hele tent waren kraampjes waar je eten kon halen. Zoveel keus en het smaakte prima. ;)Ook een leuk detail, de tafelversiering. :)Er was ook muziek waar je ook mee kon doen met dansen.

Hier hielden Shelli en Sarah een welkomst toespraak.

En ook even met Sarah op de foto.  Het kon nog op de valreep. :)Het was een super avond en we hebben allemaal ontzettend genoten.
Eenmaal bij het resort hebben we nog 1 drankje gedaan om de avond af te sluiten met de Nederlandse groep en toen was het voor ons tijd afscheid te nemen.

Wij zouden s' nachts vertrekken en onze koffers zouden om half vier opgehaald worden. We hebben ons voor de zekerheid om half drie laten wekken zodat we ons nog even op konden frissen en de laatste toiletspullen etc. in de koffers konden doen voordat ze opgehaald werden.
Om half vijf in de ochtend moesten we beneden klaar staan en zouden we naar het vliegveld gebracht worden. We vertrokken een half uur later want er was vertraging.
Hier kan je zien hoe dicht het vliegveld op Phuket aan zee ligt. ;)

Bye bye Phuket/Thailand.

Het was een mooie reis, een mooi en erg warm land en super dat ik deze reis met Kety mee mocht maken.
Thanks Kety. ;)
Groetjes Rosalien

4 opmerkingen:

kruimels gefeubel zei

Wat een mooi reisverslag zo konden ook wij genieten van dat mooie land

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dank je wel dat je me zo mee hebt laten genieten van deze prachtige foto's en jullie leuke reis-verslag Rosalien. Dit is iets waar je nog lang van na kunt genieten.
Lieve groetjes Miranda

anja zei

Een prachtige Reis wat Jullie Hebben gemaakt. Leuk on je ervaring te lezen.
Gr Anja

Yvon van Heugten Doensen zei

Wow. Wat hebben jullie geniten en ik ook meg het lezen en gotos bekijken van jullie mooie reis. Iets om nooit meer te vergeten.