woensdag 4 maart 2015

Weekly Deals en Foto's van de TuinHet is vandaag woensdag en dat betekent dat de nieuwe Weekly Deals weer online zijn.
Dit zijn ze voor deze week.
Zit er iets voor je bij laat het mij weten en dan bestel ik het mee voor je met de verzamelbestelling. Je hoeft hier natuurlijk niet op te wachten, je kan altijd een gewone bestelling doen. Je kan mij mailen op m.zwackhalen@planet.nl. Heb je ergens vragen over ook dan kan je bij mij terecht. ;)
Ik had nog beloofd enkele foto's te laten zien van onze tuin. Ik heb helaas niet zo gauw een foto kunnen vinden van zoals hij was in oude staat.
Maar zoals je hieronder kunt zien ziet hij er op dit moment zo uit.


Tot hier waren wij gekomen met planten verzetten, bomen kappen, planten weghalen, een gedeelte van de bestrating eruit halen en de vijver leeghalen.
De vissen  hebben we veilig in een grote bak water gedaan en voor de veiligheid er een net omheen gespannen. Toen wij namelijk koffie pauze hielden kwam er al een ooievaar kijken of er iets lekkers te halen viel.....lol...
Hij lande vlak voor onze neus bij de vijver. :)
En het bleef niet alleen bij vissen vangen, ook deze keer bleek er weer een grote hoeveelheid kikkers in de vijver te zitten. Wel geteld zo'n 30 stuks.........pfff....ik word nog een expert in kikkers vangen. hihihi...Deze hebben we zo snel mogelijk ver weg naar een beek gebracht waar niemand last van ze heeft.
En toen was de piep leeg en was de rest voor de Hovenier.
Op de eerste dag hebben ze de boomstronken eruit gehaald, de haag met de buren eruit gehaald, het voorste gedeelte gemarkeerd voor de bestrating en serre etc. en een zandbed gemaakt en niet vergeten al het puin dat eruit kwam opgeruimd.


De werkzaamheden van dag 2.
Hier moest de vijver op niveau getrokken worden wat niet helemaal gelukt is door de gemetselde rand die er omheen zit waardoor de bak extra kwetsbaar is. Verder als dit konden ze niet gaan dus hier moeten we het mee doen.
Om het echt goed te krijgen moest er nog meer gesloopt worden en dat word zo kostbaar dat we het toch maar zo laten. ;) Ach wie weet als de stenen rand en beplanting er om heen zit valt het misschien niet meer zo op. ;)
Ook de rand voor de fundering van de serre is gemaakt en de vloer op hoogte gesteld.Vandaag gaan ze met het achterste gedeelte van de tuin aan de slag en beginnen ze met de bestrating in het voorste gedeelte. Het gaat ineens erg hard.
En over 4 weken word de serre al geleverd, eerder als gepland. :)

Dus je ziet waar wij de laatste tijd druk mee zijn en er niet zoveel tijd voor freubelen is.

Een fijne dag en bedankt voor je bezoekje.

Hier begint het zonnetje al heerlijk te schijnen. Heerlijk het voorjaar is in zicht. :)
Ik heb er zin in en jullie?


Groetjes Rosalien

2 opmerkingen:

Jolanda Cuper zei

Zo daar is heel wat gebeurd in jou tuin! Nu gaat het vast prachtig worden! Succes!

Lida Goosen zei

Zo ... wat een grote tuin heb jij /jullie Rosalien. Wij een klein tuintje, waar ik al zeer happy mee ben. Alleen de vreselijke grote boom van de buren en al het onkruid. Hard aan de slag en de rest laten we ook door een hovenier doen. Ben reuze benieuwd naar het eind resultaat.
Gezellige lieve groetjes Lida